Dan Morgan. Parkimisprobleem.




Dan Morgan. Parkimisprobleem.
Tlk Ain Raitviir.
Horisont, 1968, nr 8.



Kui autode parkimiseks võetakse ruumi juurde kuskilt paralleelmaailmast, siis on üks suur mure lahendatud. Kord satub sealt müstilisest parklast siia maailma isevärki maaväline roller, mis kohe satub pahalaste kätte. Oma varandusele tuleb järgi tulnukas, kes ei saa üldse aru, miks inimesed nii tobedalt käituvad.


"Uks püsis suletuna, kuid... Daly neelatas ja hõõrus silmi, nähes punast pooleldi läbipaistvat kolmratast ilmselt voolamas läbi massiivse metallukse. Masinal istus sisalikku meenutav humanoid, keda pealaest jalatallani kattis punakas riietus. Dalyle tähelepanu pööramata uuris humanoid armatuurlauda ja seejärel suundus viieteistkümne sentimeetri kõrgusel sillutise kohal kiiresti vastasmaja poole ning kadus läbi akendeta seina."

Jälle üks vahva jutt, mille aktuaalsus ei ole kuhtumisele mitte määratud. Siin kõik olemas, mida lühijutult ootan - algus, keskkoht ja lõpp ning need tegelased,  o jaa. Naljakas irooniline ja mõtlemapanev üheaegselt. Kas kohe peab kahurid võõra poole suunama? Inimene!

BAAS



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Ivar Soopan. Kõik poisid ei saa suureks.

Jüri Tuulik. Vares.

Giovanni Boccaccio. Dekameron.