Richard Phillips ja Stephan Talty. Kapteni Kohus.


LV 51. Raamat, mis räägib elu pahupoolest (NB! Päriselul põhinev raamat, mitte väljamõeldud tegelastega lugu.)

Richard Phillips ja Stephan Talty. Kapteni Kohus. Tõlkinud Kristiina Kõrvas. Helios. 2014. 204lk.

8. aprillil 2009. a langes USA lipu all sõitev kaubalaev Maersk Alabama Adeni lahes Somaalia ranniku lähistel piraatide rünnaku ohvriks. Tänu kapteni, Richard Phillipsi, isetule ja vaprale tegutsemisele pääses meeskond inimohvriteta. Pärast viis päeva kestnud pantvangidraamat, mille lõpetas mereväe sekkumine, vabastati kapten vaenulike somaallaste vangistusest.

Selline raamat, mis raputas ja loksutas ikka üksjagu. Kuidas ometi on võimalik sellised asjad tänapäeval, aga nad juhtuvad. Lehekülgede arv oli küll hirmutav, et kas nii pikalt on võimalik ühest konfliktist kirjutada, kuid juttu tehakse laiemalt antud teemast. Phillips pajatab ka kaubalaevanduse minevikust ja olevikust, see on valdkond, mis ajakirjade esikaantele ei jõua, olenemata sellest, et igal aastal liigub Adeni lahe kaudu triljoni dollari väärtuses kaupu. Muidugi ei puudu tema enda karjäär ja mälestused, kui kange tüüp ta juba kooliajal oli jne. Mõni koht ajas ikka lausa muigama.

Kuid kõige enam esindab Phillips seda kangelast, kellest enamasti ei oska arvatagi, et ta seda on. Täiesti tavaline inimene, kui ta satub kriitilisse olukorda ja suudad hoida kindlat meelt, siis on tema vaimu raske murda.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Ivar Soopan. Kõik poisid ei saa suureks.

Jüri Tuulik. Vares.

Giovanni Boccaccio. Dekameron.